At få sit styleboard transformeret til konkrete stykker tøj, er som at lægge et vendespil. Find to ting, der matcher og placér dem sammen. Det er i grove træk det, jeg har gjort. Både med de ting, jeg allerede har i garderoben – og med ting fundet på på pinterest, diverse webshops, i butikker osv. Til sammen har det skabt et overblik over de vigtigste favoritter i min eksisterende garderobe og de bedste kandidater på markedet.

HVAD JEG ALLEREDE HAR I GARDEROBEN

Øvelsen med at “matche” inspirationsbillederne med min eksisterende garderobe er genial, fordi den hjælper med at skabe nye kombinationer med det, jeg allerede har.

Nedenstående er blandt de vigtigste stykker tøj i min garderobe denne sæson. De er de favoritter, jeg skal sørge for at bruge mest, da de på en eller anden måde er dem, der “mætter bedst”, hvis det giver mening. Nogle af dem er gamle travere, hvor andre er flyttet ind i løbet af seneste måneder. Pointen er, at det er de ting, jeg bruger og fortsat kommer til at bruge mest.

Fælles for dem, at de er meget “hverdagsvenlige”, men samtidig er “mere end bare basis”. Det er lige præcis det, jeg har brug for lige pt. Ting, der virker, uden at det kræver ret meget forberedelse.

 

ANDRE TING, DER MATCHER

At matche inspirationsbillederne med ting fundet rundt omkring på nettet og i butikerne hjælper mig kort og godt med at navigere i det overdrevne udvalg af tøj, der findes på hylderne i dag. Både secondhand og konventionelt.

Det hjælper mig med at finde ud af, hvilke tilføjelser, der kan skabe nye kombinationer med det, jeg allerede har. Og så hjælper det mig med at få øje på, hvad det er for nogle ting, jeg mangler mest. Fx må et board med hele seks sweatre siges at være en hentydning til, at pæne sweatre er noget, jeg ønsker mig. Det samme med sorte pænere overdele og en hverdagsvenlig kjole.

At finde ting der matcher billederne har, som skrevet i første indlæg, været lidt af en udfordring. Jeg synes simpelthen ikke rigtigt, at jeg kan finde det, jeg mangler – eller jeg synes er virkelig, virkelig pænt, i butikkerne. Jeg kigger selvfølgelig secondhand, men det er tidskrævende og tid er ikke det, jeg har allermest af pt.

Men jeg er kommet frem til følgende:

 1. Strik med stjernetegn
 2. Luffer med broderet muslinger
 3. Bluse m. ballonærmer og broderi
 4. Bluse med ballonærmer og høj hals
 5. Kjole m. flæser og paisley-print
 6. Islandsk sweater
 7. Jeans med brede ben
 8. “Statement” cardigan, her med store ærmer
 9. Bordeauz sweater med perler
 10. Støvler med nitter
 11. Tynd tunika i åbent, sort strik
 12. Statement sweatre

 

Som sædvanligt er det langt fra alle tingene, der flytter ind. Både af miljømæssige og økonomiske grunde, men også fordi jeg på ingen måder interesseret i en garderobe, der svulmer af tøj. Men de er alle potentielle bud på ting, der kan opfylde et konkret behov eller et stort ønske til garderoben. Som altid har jeg personlige favoritter mellem kandidaterne, og dem deler jeg på sæsonens shoppeliste i næste indlæg.