ÅRSHJUL

Nordrobe bygger på antagelsen om, at vi der bor i Norden kan bruge en stor del af vores tøj det meste af året. Det skyldes blandt andet de relativt små udsving i vejr og temperatur, der brydes af to kortere perioder med henholdsvis sommer- og vintervejr. Med andre ord er der i Danmark ikke så store kontraster vejrmæssigt, som der er andre steder i verden. Det er afgørende for det årshjul vi har udviklet til Nordrobe. Et årshjul, der fordeler garderoben ud over året og som udgør vores logo.

Tidligere har du måske stiftet bekendtskab med en årstidsopdeling af garderoben og måske endda afprøvet en såkaldt “capsule wardrobe” til hver årstid. Hvis Nordrobe byggede på en sådan opdeling af garderoben, ville vores logo bestå af fire kasser inde i cirklen: én for hver årstid. Det er ikke tilfældet.

12471340_1664917610460899_2305769245876846542_o

Derimod består vores årshjul af fem dele:

En kerne (cirkel inderst i logoet)
Kernen består af de ting, som du bruger året rundt. For mange vil det ofte være de ting, der danner fundamentet i garderoben – det, du bruger mest.

To hovedsæsoner (“broerne” rundt om kernen)
De to hovedsæsoner rummer de ting, som du finder frem i starten af foråret og som du bruger frem til sommeren slutter. Ligeledes er det de ting, som du finder frem fra efterårets start og som du bruger indtil vinteren er slut.

To bisæsoner (“hattene” oven på broerne)
Bisæsonerne rummer det tøj, som bygges ovenpå de to hovedsæsoner. Det handler altså om det tøj, som du kun bruger om sommeren eller om vinteren. Eksempler kan være din varmeste vinterfrakke eller din bikini. For nogen vil det være sandaler, mens sandaler for andre vil være en del af broen – hele forårshalvåret. Det kommer an på, hvordan netop du bruger den pågældende ting.

En “Nordorbe” karekteriseres altså ved tre hovedelementer: en kerne af ting, som du bruger hele året. To halvårlige hovedsæsoner, en du bruger i henholdsvist forårshalvåret og efterårshalvåret, samt de sidste, meget sæsonbetonede ting, som udgør bisæsonerne, sommer og vinter.

SÅDAN BRUGER DU ÅRSHJULET

I praksis kan du bruge årshjulet til helt grundlæggende at forstå og kategorisere, hvordan du bruger din garderobe. Derudover danner årshjulet basis for mange af vores andre værktøjer, blandt andet kan du

  • bruge årshjulet sammen med vores sorteringsguide til at rydde og ud skabe overblik
  • bruge årshjulet til at lave en garderobeliste med indholdet din garderobe
  • bruge årshjulet til at lave et sæsonsystem, så du altid kun har det fremme, der er i sæson
  • bruge årshjulet sammen med vores simple sæson planner, så du planlægger dine køb efter sæson