Jeg elsker garderobeplanlægning. Det er på alle måder hjertet i min blog og afgørende for, at min garderobe hænger sammen på daglig, ugentligt og halvårlig basis. Kernen i garderobeplanlægning er, at man har styr på sine behov – styr på, hvornår man har brug for hvilke stykker tøj. Derfor er det selvfølgelig første step i at få styr på sommergarderoben.

Når jeg tidligere har skullet forklare, hvordan man laver en capsule wardrobe har jeg brugt eksemplet med “at pakke en kuffert til sin hverdag”. Hvad ville du have brug for at pakke i din kuffert, hvis du skulle pakke til en bestemt periode (en uge, en måned, et kvartal)?. Tag dét med og lad resten være (læs: pak det væk!).

Til at finde mere konkret ud af, hvad du har brug for, har jeg udviklet nedenstående spørgsmål. De fungerer lige meget om du planlægger din garderobe til en kortere eller længere periode. Her kommer mine svar til denne (høj-)sommer, der dækker perioden fra nu og frem til første uge i august. Altså ca. 6 uger frem.

HVERDAGSLIV

Hverdag er ikke bare én ting, men mange forskellige aktiviter, der flettes ind i hinanden. Jeg har valgt dele min hverdag ind under tre aspekter: arbejdsliv, familieliv og fritid.

1. Hvordan ser din sommer ud? Hvilke aktiviteter består den af?
Arbejde, kurser, weekendture, ferie og arbejde igen.

a. Arbejdsliv
Lige pt. er jeg i mellem jobs, men starter i et nyt til august (og glæder mig!). Pt. bruger jeg derfor tiden på at blive opkvalificeret i nogle programmer, herunder InDesign. Derfor står dagene på et mix af hjemmearbejde samt kurser. I slutningen af perioden starter jeg så i det nye. 

b. Familieliv
Denne sommer består familieliv mest af kæresteaftener/-kæresteferie og familiebesøg i det jyske, herunder i en weekendtur i sommerhuset på Djursland

c. Fritid
Denne sommer bruger jeg mest muligt tid sammen med venner og mest mulig tid udendørs. Vi skal grille, drikke kold hvidvin, til koncerter på Nemoland eller noget helt fjerde. Derudover træner jeg.

2. Skifter du tøj, når du kommer hjem fra arbejde? Hvis ja – hvad har du så brug for der?
Ikke lige pt. 

3. Du har brug for følgende tøj:
Præsentabelt tøj til kursusdage og møder
Komfortabelt tøj til hjemmebrug (og som jeg kan ses i offentligt 😉 )
Lækkert tøj til dates eller venindeaftener
Tøj til træning

FESTLIGHEDER

Jeg elsker fester, men jeg ikke fan af hverken tøjkriser fredag aften eller dyrtkøbte hovsa-løsninger to dage før et bryllup. Derfor tager jeg altid sæsonens/periodens større sociale begivenheder med i min planlægning. Selvom vi kun kigger på en periode på 6 uger, så har jeg også et par festligheder i kalenderen.

1. Hvilke fester og større sociale begivenheder skal du til i de kommende uger?
En studenterfest
Flere fødselsdage, herunder en 30 års fødselsdag ved en kær veninde

2. Du har brug for følgende tøj:
Pænt tøj og sko til festlige lejligheder

FERIE

Sommer betyder for de fleste af os en eller flere uger, hvor vi laver noget, der adskiller sig fra vores normale hverdagsliv,: festivaller, en ferie sydpå, en længere rejse eller roadtrip langt øst eller vest på eller måske en tur i sommerhus, hvor dagene bliver nydt på de danske strande. Lige meget hvad du bruger din ferie på, er det rart at notere sig de behov, der kan opstå i den forbindelse, så du har dem med dig i den samlede garderobeplanlægning.

1. Skal du ud at rejse denne sommer?
Jeg rejser ikke så tit, men i år skal vi faktisk af sted. Vi taler snakker om camping, sommerhus og/eller en storbyferie. 

2. Det betyder, at jeg har brug for følgende stykker tøj:
Bikini og andet strandtøj
Afslappet sommertøj
Godt fodtøj, jeg kan gå langt i

TRANSPORT

Det lyder meget praktisk med transport som et centralt punkt, men skal du på ferie, er det vigtigt at huske komfortabelt tøj til fx flyveturen.

1. Hvordan transporterer du dig selv rundt?
Selvom vi har bil, cykler jeg altid rundt her i KBH – og tager metroen, hvis det regner helt uoverskueligt meget. På de længere stræk tager jeg bil eller tog, hvis jeg er alene. Sommeren byder også på en enkelt flyvetur.

2. Skifter du tøj eller sko efter transport? Hvis ja, hvad har du så brug for der?
Ikke umiddelbart.

3. Det betyder, at jeg har brug for følgende stykker tøj:
Sko, jeg kan cykle i

Regntøj og gummistøvler, der er vandtætte og til at holde ud af se på
Tøj, der er velegnet til længere transportstræk såsom en køretur på tværs af Danmark og en flyvetur sydpå. 

STABILITET OG FORANDRING

En vigtig detalje med din hverdag er, hvor stabil den er. Har du haft det samme job i 3 år og ingen planer om at stoppe? Er du gravid? Eller starter du som mig snart i et nyt fuldtidsjob? Alt sammen er vigtigt for, hvordan din garderobe skal se ud i den periode, du planlægger.

1. Kommer der stil at ske større ændringer i perioden, der har indflydelse på din garderobe?
Ja, det gør der.

a. Arbejdsliv
Jeg starter i job i slutningen af perioden

b. Familieliv
Nej, ikke rigtigt.

c. Fritid
Se afsnit om ferie

d. Kropslige
f. Andre
Ja, det er der faktisk. Vi skal nemlig have lagt nye gulve i vores lejlighed og det betyder, at jeg i 2-3 uger af perioden skal pakke en stor del af mine ting ned. 

2. Det betyder, at jeg har brug for følgende stykker tøj:

Jeg har brug for at begrænse garderoben, så at den er nem at pakke ned og have med på farten. Denne sommer bliver det altså less is more