CAPSULE WARDROBE,  NORDROBE PLANNING

6 GRUNDE TIL, AT DU IKKE FÅR BRUGT DIT TØJ

Jeg har i den seneste tid gået og tænkt over, hvor mange gange jeg har hørt kvinder sige: “Jeg vil så gerne blive bedre til at bruge mit tøj”. Og hvor meget jeg selv har tænkt den tanke før i tiden. Og har du det sådan? At du gerne ville blive bedre til at omsætte alt det, du har i garderoben, men alligevel ender med at gå i de samme ting igen og igen? Så er du helt sikkert ikke alene. Undersøgelser viser nemlig, at rigtig mange kvinder bruger omkring 20 procent af tøjet i deres garderobe.

Måske giver du selv skylden – og synes, at du BURDE være bedre til den slags. Men måske er det slet ikke dig, der er noget i vejen med?  I hvert fald har mit arbejde med kvinders garderobe igennem de sidste år vist, at det som oftest handler om noget helt andet.

#1 SKABET RODER

Det er ret simpelt – roder dit skab, så er det sværere at finde det, du leder efter. Du vil derfor ofte tage det på, der ligger øverst i bunkerne (og altså det, du lagde ind sidst.) Det sjove ved rod er, at det ofte skyldes en dårlig opbevaringsløsning.

#2 TØJET ER IKKE “KLAR TIL BRUG”

Én ting er, at du har pænt tøj hængende i garderoben. Men hænger det “klar til brug”? Er det strøget eller står du og ærgre dig om morgenen over, at du ikke fik det fikset aftenen før?

#3 TØJET PASSER IKKE

Der er overraskende mange kvinder, der har tøj hængende i deres garderobe, som ikke passer. Tøj, der strammer, så det gør ondt i taljen eller strammer over skuldrene.

#4 TØJET “FØLES IKKE PASSENDE”

Én ting er, at noget tøj rent faktisk ikke passer. Men faktisk er der meget tøj, der ikke “føles passende” – ofte fordi du føler, at det afslører eller ligefrem fremhæver, det, du gerne vil skjule.

#5 TØJET PASSER IKKE TIL DIN HVERDAG

Måske passer tøjet – og måske føles det passende, men af en eller anden grund passer det ikke til din hverdag. Måske er skoene for høje til at cykle i eller måske fungerer det bare ikke med silkeskjorte og fedtede børnefingre?

#6 DER ER FOR MANGE VALGMULIGHEDER

Sidst, men ikke mindst: måske har du bare for mange valgmuligheder? Måske oplever du at blive overvældet, når du åbner skabet om morgenen – og derfor ender du med at vælge det velkendte. Det, der ikke kræver, at du forholder dig videre til, hvordan du vil bruge det?

Kan du sige ja til en eller flere af ovenstående grunde? Så synes jeg, at du skal overveje at være med, når forårets garderobe går i gang inden længe. Vi skal blandt andet have ryddet op i og ud af garderoben. Have fundet ud af, hvad det er for noget tøj, der passer til vores hverdag og livsstil –  og have sagt farvel til resten. Og så skal vi finde ud af, hvordan vi går foråret velklædte i møde.

I morgen løfter jeg sløret for, hvordan det kommer til at foregå og hvordan du kan få styr på din forårsgarderobe.

SKAL DU VÆRE MED?

 

 

 

 

5 Comments

 • Gitte H

  Jeg tror, at jeg sjal være med. Jeg har i hvert fald planlagt, at jeg snart skal have ryddet op i garderoben. Jeg har fx flere uldne nederdele, som jeg ikke har brugt denne vinter, og da jeg helt sikkert ikke kommer til at bruge dem det næste halve år, tror jeg at de skal videre.

 • Maya

  Jeg vil gerne være med. Jeg kan genkende mange af de nævnte årsager til at jeg ikke får brugt alt det tøj jeg har og min garderobe kunne godt trænge til en oprydning.

 • Pernille D

  Jeg vil SÅ gerne være med! Men ingen af de ovenstående grunde er egentlig mit problem. Jeg har ikke ret meget i min garderobe? Og ved hvilke staples jeg skal gå efter for at min hverdag fungerer. Men jeg mangler variation, tror jeg? Og så har jeg forsøgt at følge utallige gardarobeudfordringer før, men det blir pludselig for omfattende for mig – jeg går kold på lister og lektier og moodboards. Så vil med glæde tage imod hjælp til det sidste nøk mig en mere alsidig og velfungerende garderobe, som jeg kan glædes over:)

 • Lika

  Jeg er delvis med – dog er jeg næææsten højgravid, så jeg får nok først rigtig gjort brug af guiden om et godt stykke tid.

  • nordrobe

   Sejt – det er også en svær periode rent garderobemæssigt! 🙂

   Held og lykke med fødslen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *