40i40

En nyere undersøgelse har vist, at 44 % af danskerne ville være villige til at halvere deres garderobe… Er du mon én af dem?

Som en del af mit speciale søger jeg kvinder bosat i eller omkring København, der har lyst til at lægge garderobe til et sjovt og udfordrende forsøg. Jeg vil nemlig rigtig gerne undersøge, hvad der sker, når man begrænser sin garderobe i en begrænset periode. Det er blevet til 40 i 40 – 40 ting i 40 dage.

I al sin enkelhed går undersøgelsen ud på, at du i 40 dage reducerer din garderobe til 40 ting.  Du bestemmer selv, hvad du vil have med, men alt tæller med undtagelse smykker, trusser, bh’er og strømper/strømpebukser. De 40 ting skal altså dække alt fra hverdag til fest og fra trænings- og fritidstøj til overtøj – og alle kategorier: tøj, sko og tilbehør. På mange måder er det ligesom at pakke til en ferie, hvor du også kun kan have en begrænset mængde tøj med til en begrænset periode – her fortsætter resten af din hverdag bare som vanligt.

Undervejs er dog et lille twist: halvvejs får du lov til at udskifte helt op til 4 ting – enten med noget af det, der er pakket væk eller med noget nyt, du eventuelt har købt i mellemtiden.

Deltagelse vil indebære, at jeg, sammen med mit kamera, får lov til at være med, når du udvælger dine 40 ting, at du undervejs dokumenterer, hvad du har på og at jeg må interviewe midtvejs og igen til sidst. På den måde skulle både du og jeg gerne blive klogere på, hvordan du bruger dit tøj.

40 ting i 40 dage i korte træk:

Alt tæller med undtagen smykker, trusser og bh’er: sporttøj, accessories, nattøj og regntøj tæller altså. Alt hvad du tænker, at du skal bruge i perioden.

Efter 20 dage er det muligt at udskifte max. 4 ting. Har du shoppet i perioden, må du altså første skifte dem ind der.

Undervejs: Du laver garderobeselfies og noterer, hvad du har haft på

3 møder: Jeg vil rigtig gerne være med, når vi gør din garderobe klar til testen, lave et interview undervejs og have opfølgende interview/møde til sidst. Varighed i alt 5-7 timer alt efter omfang.

Alt er 100 % fortroligt og vil ikke blive delt med andre end min vejleder og en ekstern censor. Det er derfor muligt at være anonym, hvis du foretrækker det.

Forsøget finder sted ca. mellem 15. marts og 23. april – alt efter, hvornår du er klar til at gå i gang.

Så har du det ligesom mig: Er du også nysgerrig efter, hvordan det er at leve med lidt mindre i en kortere periode? Så send en mail til thea@nordrobe.dk og hør mere!